Petras fokus den gångna veckan 27/3-31/3

Denna vecka (27-31 mars) har jag ägnat mycket tid åt att läsa in mig på och lära mig mer om området utvecklingsstörning. Och eftersom jag gillar att lära mig nya saker, så tycker jag att det är superintressant.   Jag gör det genom att läsa en hel del forskningsstudier och sammanställa de slutsatser och resultat man har kommit fram till där. Har också börjat planera lite för vår kommande temadag om samsjuklighet och brukarkompetens som vi kommer att anordna någon gång i oktober. Jag har också förberett min föreläsning om ångest och Posttraumatisk stress (PTSD) som jag ska hålla tillsammans med Jouanita Törnström hos Infoteket den 5 april kl. 14.00-15.45 samt förberett min förenings (Uppsala Ångestsyndromsällskap ÅSS) årsmöte.

För övrigt så har jag varit på :

Personalmöte med kollegorna på måndagen. Möte med brukarnätverket NSPH:s AU samt ett läkarbesök på Årsta Vårdscentral.

På tisdagen var Anna-Maria och jag på en utbildning i Psykiatrins hus som handlade om strukturer och ramar för psykiatrin och som var väldigt givande och intressant. Kallelsen till detta hade kommit från Psykiatrins biträdande samordningschef Eva Smith efter att vi på senaste brukarrådet VO psykiatri sagt att vi gärna ville ha en sådan utbildning.

Onsdagen var jag hela dagen på kontoret och arbetade med min sammanställning av samsjuklighet.

På torsdagen hade vi ett möte med programrådet depression och ångest, där Elsa och jag är med.

På fredagen följde jag med Eleonor till Gottsunda för att se föreställningen: ”Liv och lust”som Kulturparken arrangerade. Det var premiär och den var både bra och tänkvärd.

Imorgon, lördag, tänker jag, delta i Märta Nasvelldagen i Psykiatrins hus och lyssna på olika föreläsare, bl.a. Elsa.

Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Vänligen

Petra

Publicerad i personlig blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Ämnesområde

Kommande Evenemang

Det finns inga kommande events just nu.

Vi erbjuder PEER Support utbildning i samarbete med verksamheter inom Region Uppsala och länets kommuner.

För närvarande har vi inte någon planerad utbildning. Mer info om utbildningen här

Behöver du någon som lyssnar?

Vi har listat Hjälplinjer som du kan ringa när du är i kris eller mår psykiskt dålig och behöver någon att prata med.

Ladda gärna ner vår broschyr om Barns brukarinflytande genom att klicka på bilden

Alla kan lära sig mer – hela livet

Vi vill rekommendera utbildningar för dig som vill få mer kunskap inom psykisk (o)hälsa
Du hittar dessa här

Prenumera på vårt Nyhetsbrev

Ta del av vårt nyhetsbrev och få information direkt i din mailbox om vårt arbete på Forum för Brukarinflytande och på vad som händer inom vård och stöd i Uppsala län.