Halvtid…

Slutet av maj och början av juni är en av de mest hektiska perioderna på året. Då ska allt hända! Alla verksamheter har avslutning och massa saker ska firas. I kalendern finns det övervägande trevliga aktiviteter men när man, som jag, har begränsad ork så blir det problem. Jag orkar inte umgås flera kvällar i rad utan att få återhämtningstid. Jag jobbar halvtid. Det förstår de flesta vad det innebär men att förklara att jag bara fixar en halv fritid är svårt. Jag är ju ledig så mycket! Den som haft allra svårast att fatta det är nog jag.

När jag och min psykolog började jobba med aktivitetsplanering var det svårt att se hur mycket av det jag gör som tar energi. När jag tycker att något är roligt eller viktigt kör jag dessutom lätt på tills jag är totalt utmattad. Jag har långsamt fått lära mig att ta hänsyn till både min personlighet och min ork. Att ha dagar som liksom inte finns. Det är dagar där jag kan få sova hela dagen om jag behöver det eller där jag kan såsa runt i mjukisbyxor och inte göra någonting. Om jag inte får till sådana dagar så straffas jag med värk i kroppen och en oöverstiglig trötthet. Då är det lätt att jag blir deprimerad igen och blir jag det så orkar jag ingenting.

Sista veckan har jag haft alldeles för mycket och idag fungerar inte hjärnan alls. Benen har börjat svullna och handlederna värker. Imorgon försvinner min lediga dag i form av midsommarafton. Då förväntas man ju vara social. Det är en fin balansgång mellan att vara en social tråkmoster och att leva det liv jag vill leva. Med hjälp av psykologer som satt mig i centrum, lyssnat på de problem jag har och därefter hjälpt mig med förslag på lösningar kan jag nu både jobba och ha fritidsaktiviteter. Jag kan till och med gå över mina gränser om det är något speciellt. Jag vet att trötthet och depression inte måste gå hand i hand. Allt handlar om planering. På lördag och söndag har jag tomma dagar och det innebär att jag kommer våga vara med och fira midsommar imorgon trots att jag knappt tog mig ur sängen idag.

Trevlig midsommar!

 

Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Ämnesområde

Kommande Evenemang

  1. Välkommen till Framtidskonferens för PEER Support

    28 januari kl:08:00 - 15:00

Vi erbjuder PEER Support utbildning i samarbete med verksamheter inom Region Uppsala och länets kommuner.

För närvarande har vi inte någon planerad utbildning. Mer info om utbildningen här

Behöver du någon som lyssnar?

Vi har listat Hjälplinjer som du kan ringa när du är i kris eller mår psykiskt dålig och behöver någon att prata med.

Ladda gärna ner vår broschyr om Barns brukarinflytande genom att klicka på bilden

Alla kan lära sig mer – hela livet

Vi vill rekommendera utbildningar för dig som vill få mer kunskap inom psykisk (o)hälsa
Du hittar dessa här

Prenumera på vårt Nyhetsbrev

Ta del av vårt nyhetsbrev och få information direkt i din mailbox om vårt arbete på Forum för Brukarinflytande och på vad som händer inom vård och stöd i Uppsala län.