Hej!

Idag har jag varit på brukarråd på Affektiva mottagningen för vuxna. Ett brukarråd är ett möte där vi patienter, och/eller våra företrädare, får möjlighet att träffa ledningen. Det är en av de viktiga kuggarna i att ha brukarinflytande på alla nivåer. Själv blir jag dock allra gladast när jag ser brukarinflytande på individnivå i praktiken. Det hände senast igår när jag besökte ECT-mottagningen.

Jag brukar försöka tänka på att jag ska dit när jag klär på mig och klä mig i flera lager. Igår glömde jag det och hade en långärmad, tjock tröja på mig. Jag och sjuksköterskan som skulle sticka mig tittade på varandra och jag konstaterade att jag inte hade tänkt. Inga problem, jag kan sticka i handen fick jag till svar och går fortfarande runt och myser av känslan jag får när de som jobbar inom vården tar hänsyn till sina patienters personliga förutsättningar och försöker göra det så smidigt som möjligt för dem, inte för sig själva. Jag är övertygad om att det är genom respektfullt bemötande och gemensamt ansvarstagande som vi flyttar makten och går från att vara enbart patienteter till att bli medskapare av vår egen vård. I rummet intill mig sitter en av Balans självhjälpsgrupper. Människor som har hittat det sättet med hjälp av andra. Det skrattas och pratas där inne. De har roligt med en allvarlig underton. Innan gruppen startade pratade jag böcker som förändrat synen på våra sjukdomar med en av ledarna och fick tips om ”Bot på naturlig väg” av David Servan-Schreiber. Den ska jag läsa så fort jag har fått tag i den.

Publicerad i Okategoriserade Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Ämnesområde

Kommande Evenemang

Det finns inga kommande events just nu.

Vi erbjuder PEER Support utbildning i samarbete med verksamheter inom Region Uppsala och länets kommuner.

För närvarande har vi inte någon planerad utbildning. Mer info om utbildningen här

Behöver du någon som lyssnar?

Vi har listat Hjälplinjer som du kan ringa när du är i kris eller mår psykiskt dålig och behöver någon att prata med.

Ladda gärna ner vår broschyr om Barns brukarinflytande genom att klicka på bilden

Alla kan lära sig mer – hela livet

Vi vill rekommendera utbildningar för dig som vill få mer kunskap inom psykisk (o)hälsa
Du hittar dessa här

Prenumera på vårt Nyhetsbrev

Ta del av vårt nyhetsbrev och få information direkt i din mailbox om vårt arbete på Forum för Brukarinflytande och på vad som händer inom vård och stöd i Uppsala län.