Det är ju ni som gör jobbet!

”Hur går det för oss?” För andra gången samma morgon ser jag läkaren böja sig ner för att komma till samma nivå som patienten och ge denne delansvar för sin egen återhämtning. Första gången gällde det mig, andra gången en av mina medpatienter. Läkaren i fråga har imponerat på mig förut och när jag inte kan hålla tyst utan säger att jag måste få ge en komplimang för hur hen förhåller sig till sina patienter svarar läkaren ”Det är ju ni som gör jobbet!”

Jag blir varm ända ner i själen och skickar en stilla önskan till kosmos om att detta är en åsikt som kommer att sprida sig. Låt alla framtida patienter få höra att de är en viktig del i sin egen vård. Låt dem förstå att de har ett ansvar för att ta hand om sig mellan sjukhusbesöken. Låt dem få höra det jag fick höra av sjuksköterskan när hen stack mig idag. Jag kommer, enligt sjuksköterskan i fråga, att vara skör ett tag och om jag inte låter mig komma i första hand och ser till att tillvaron är kravlös så kommer jag snart att sitta där och dingla med benen vid gravens kant igen…

Publicerad i Okategoriserade Taggar: , ,
One comment on “Det är ju ni som gör jobbet!
  1. Petra skriver:

    Så bra du skriver, Elsa! Fantastiskt bra texter! Fortsätt att blogga!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Ämnesområde

Kommande Evenemang

Det finns inga kommande events just nu.

Vi erbjuder PEER Support utbildning i samarbete med verksamheter inom Region Uppsala och länets kommuner.

För närvarande har vi inte någon planerad utbildning. Mer info om utbildningen här

Behöver du någon som lyssnar?

Vi har listat Hjälplinjer som du kan ringa när du är i kris eller mår psykiskt dålig och behöver någon att prata med.

Ladda gärna ner vår broschyr om Barns brukarinflytande genom att klicka på bilden

Alla kan lära sig mer – hela livet

Vi vill rekommendera utbildningar för dig som vill få mer kunskap inom psykisk (o)hälsa
Du hittar dessa här

Prenumera på vårt Nyhetsbrev

Ta del av vårt nyhetsbrev och få information direkt i din mailbox om vårt arbete på Forum för Brukarinflytande och på vad som händer inom vård och stöd i Uppsala län.